News naiset

 • Kohti kautta 2018 - Lady Huskies

  Hämeenlinna Lady Huskies järjesti syyskuussa neljä viikkoa kestäneen alkeiskurssin kaikille lajista kiinnostuneille yli 16- vuotiaille naisille. Kurssilla osallistujia oli kokonaisuudessaan hurjat 30 innostunutta kokeilijaa. Lady Huskiesin valmennus on positiivisesti yllättynyt kuinka laajalti alkeiskurssi tavoitti lajista kiinnostuneita naisia sekä kuinka kurssille osallistuneet heittäytyivät rohkeasti kokeilemaan itselleen uutta lajia. Osallistujilta saadun palautteenkin mukaan alkeiskurssi oli kaikin puolin oikein onnistunut.

  "Harjoitteet oli suunniteltu kivasti, ja ylipäätään sisältöjä oli mietitty. Kaikki kommentit annettiin tosi kannustavasti, ihan kaikkien valmentajien toimesta."

  Alkeiskurssin jälkeen järjestettiin tiistaina 3.10. Kohti kautta 2018 infotilaisuus, jossa mukana oli niin uusia kuin joukkueen aiempia pelaajia. Treenit alkoivat samaisella viikolla yhteisellä kunto-/mäkitreenillä Ahveniston pururadalla.

  Lajitreenit startattiin tiistaina 10.10. sateisessa ja tuulisessa säässä. Keli ei kuitenkaan lannistanut Ladyjä, vaan keliä oli uhmaamassa 18 innokasta urheilijaa. Alkeiskurssilta joukkueeseen mukaan tullut Mervi Vikman oli myös treenaamassa tiistaina. Haastattelimme lyhyesti joukkueen uutta tulokasta ensimmäisten lajitreenien tiimoilta.

  Miltä tuntui olla ensimmäisissä lajitreeneissä?

  "Ihan kivalta! Flunssan jälkimainingit vähän hidasti, mutta muutoin hyvä tekemisen meininki!"

  Miltä sade ja tuuli tuntui, haittasiko treeniä?

  "Sade ei haitannut pahemmin, näkyvyyttä ehkä enemmän hetkittäin. Kun varautui villakerrastolla niin tarkeni hyvin. Ei ole huonoa keliä on vain huonot varusteet keliin. Tuulta ei oikeastaan edes huomannut,  ei ehtinyt. Loppua kohden alkoi vähän inhottaa kun alkoi olemaan aivan läpimärkä."

  Mikä oli fiilis treenien jälkeen?

  "Heti kun sai lämmintä ja kuivaa päälle samantien, kiitos henkilökohtaisten huoltojoukkojen oli ihan mahtava fiilis ja energiaa riitti iltaan asti. Nyt seuraavana päivänä onkin sitten taas löytynyt ihan uusia lihaksia jotka voi näköjään kipeytyä mutta kuuluu asiaan joten ei oikeastaan edes vaivaa. Tietääpähän tehneensä jotain."

  Mikä lajissa koukuttaa?

  "Monipuolisuus ja varmasti yhdessä tekemisen meininki ennen kaikkea. Luulen että meillä tulee olemaan aivan mahtava kaveria ei jätetä meininki joukkueessa. Se kannustaa itsekin yrittämään silloin kun ei kiinnostaisi tai välttämättä jaksaisi. Ja kun saa lähdettyä niin harvoin sitä katuu."

  Myös joukkueen valmennus oli tyytyväinen offseasonin ensimmäiseen lajitreeniin ja pelaajien asenteeseen.

  "Sateinen, viileä ja tuulinen sää on toki haasteellinen treenikeli, mutta loppujen lopuksi se on vain asenne- ja pukeutusmiskysymys. Hienoa oli huomata, ettei kukaan pelaajista antanut sään lannistaa vaan jokainen keskittyi oppimaan ja treenaamaan täysillä. Tällaisella säällä valmennuksen on toki myös pyrittävä huolehtimaan pelaajien riittävästä lämmöstä pitämällä treenin tempo mahdollisimman hyvänä."

  Ensimmäisissä lajitreeneissä alkulämmittelyjen jälkeen perehdyttiin puolustuksen perusteisiin ja tekniikoihin. Harjoitteissa käytiin läpi mm. hawk -taklausta ja puolustuksen takakentän liikkumista. Puolustuksen linja pääsi oppiin vierailevan valmentajan opastuksella. Linjatreeniä oli vetämässä Vaahteraliigassa kaudella 2017 Hämeenlinna Huskiesissa pelannut Aatu Suhonen.

  Hämeenlinna Lady Huskies jatkaa loppuvuoden treenaten kolme kertaa viikossa. Mikäli et päässyt osallistumaan syyskuun alkeiskurssille, mutta kiinnostusta ja intoa löytyy, voit osallistua lokakuun ajan naisten tiistain treeneihin.

  Avoimet treenit ovat tiistaisin (17.10, 24.10 ja 31.10) klo.19.30-21.00 Pullerin tekonurmella.

  #jointheteam

  Tagit: Lady Huskies  Uutiset  Yleinen  
    Takaisin

NEWS NAISET

Ladataan...

KAIKKI UUTISET >>